Tuesday, November 09, 2010

< 231 > Entri Tiada Manfaat

Macamlah entri-entri aku yang lainnya ada manfaat kan? TOINK!

Al-kisahnya,semalam aku menjadi tersangat stress dan kecewa dan rasa macam nak hempuk kepala dekat dinding[Padahal bukannya banyak sangat ulangkaji pun] Tidur je lebih.TOINK! 

Jadi aku pun mengambil insiatif untuk mengemas bagasi pulang ke Malaysia.Fuuh!dah berhabuk nak mati,tolong. Untuk semalam aku mula campakkan koleksi sari-sari untuk dijual nanti. Okay cool. Habis kurang,kalau keputusan exam nanti macam TEEETTT,aku masih ada duit hasil jualan sari untuk menenangkan hati. Dasar mata duitan kan? TOINK! 

Tak adanya.......Kau kalau nak tahu, baiklah pergi tanya keluarga aku macam mana rupanya aku kalau keputusan exam agak mengecewakan. Tak makan tak minum itu perkara biasa. Itu belum kira tak mandi dan tiba-tiba tak ada nafsu untuk melihat jejaka kacak yang suka lepak tepi longkang di simpang Jalan Tasek Barat 2,Taman Anda,Ipoh.. Ok,aku dah merepek ni. 

Sebenarnya,sekadar nak berkongsi gambar penemuan teragung aku dalam bagasi semalam. 
JENG JENG JENG

Kita bagi close-up sikit entiti berwarna merah itu. Maaflah ya,kamera mobil murahan saja.

YEAY! 

Ya,aku tahu entri ini langsung tidak bermanfaat. Tapi bagi chance-lah weh!!! Aku lagi 5 minggu nak pulang ke tanah tumpah darahku. Tapi kena hadap exam lagi 2 minggu. Exam penting,sila maklum.Exam penting okay. Tulis sebanyak 2 kali untuk menggambarkan kepentingan exam tersebut. Atau mungkin perlu tulis lagi sekali dengan warna hitam yang tebal. Exam penting. Apa kata guna huruf besar pula. EXAM PENTING! Atau mungkin perlu ugut macam...kalau tak pass exam ini,tak boleh kahwin.Ok,cuak enough?Kompilasi 3 semester, 4 subjek, 4 hari praktikal, 8 kertas teori, BERIBU-RIBU MUKA SURAT. Sumpah,tak tipu. betullah....beribu-ribu muka surat KENA BACA. Tapi yang bakal aku baca? Wallahua'lam. *sengih kambing*

P/S: Anyway,ada sesiapa nak memesan sari? Untuk diri sendiri,keluarga mahupun cinta hati? Sila kemukakan warna serta range harga ya. 
Sekian,tauke sari in the making.

11 comments:

AJ Nismihan said...

ada ya exam yang tak penting?
oh silap
ada ya EXAM yang tak PENTING????
sound mean?

Begini saja.
kamu takkan bisa menelan lantas membuat semua yang tertulis itu berkait-kait dan menjadi darah yang mengalir jernih di dalam pembuluh tubuh kamu.
ya, takkan bisa.

cukuplah sekadar yang termampu kamu pandang dan ambil secubit dua yang bisa perlu menjadikan esok kamu lebih baik dari yang lepas-lepas.
ingat, yang bertahun itu bukan untuk kamu kunyah dan kenyang semua sekali telan, tapi untuk pelahan2serap dan menjadi sebahagian dari kamu esok nanti.

ah.
tenang-tenang.
andai kalut, seribu yang kamu baca, serabut yang bisa tiba, dan hafalnya nanti? Kosong.
jadi
bertenang dalam tendang-tendang emosi.
pelahan-lahan dalam rakus megejar masa.

bagi aku, berehat itu perlu.
kalau tak wajib pun masih perlu.

dan kamu tahu, solat itu rehat yang cukup rehat; andai kita pernah benar gunakan sebagai rehat!

ah.
siapa kata tiada makna?

zuld said...

rencah setahun sudahh kannn..
hahahaha

anith said...

haha boleh x!!
xpired dh ke anum perencah tu?
haha

eh blnje sariiiiiii!! =p

honeem said...

mcm tau aje perencah tu nak sorok smpai tuannye balik kampung... x expire ke?

Oop..acik zurina nak pesan sari. x lebih rm100 utk 1psg @ 2psg

HabHas said...

hmm..dapat bercerita..dapat tenang-tenang a.k.a damai.. x gitu?.. :P all da best ... betul ke beribu-ribu mukasurat? oooo.. cm x pecaya je.. hahaha..
p/s : pogo cakap .. u have to know what to exclude .. recipe for M.B.B.S.. chill :p

| Larasephia | said...

Ish ishhh..apa kes anak dara sorg nie..nak wat nasi grg kg kau pakai perencah segera?!just tumbuk cili padi dgn udang kering letak belacan skit dh jd perencah sendiri, xde bahan2 pengawet lagi! jgn dok jadi bak kata org penang - " Baloq Liat" . hehe :p kau balik cni nnti mai sini berkursus masak memasak kt I ye? :p

anyway, selamat maju jaya utk exam! BERUSAHALAHHHHH!

5 minggu lagi!! 5 minggu lagi!! 5 minggu lagi!! 5 minggu lagi!! 5 minggu lagi!! 5 minggu lagi!! !!

eh sorry, terlebih excited plak. ;)

oren said...

haha..jangan tensen2 banyak sangat ok!!i.allah lepas..juz try ur best lah mase jawab paper tu..tulis sume yang ade dalam kepala..plus time viva tu muka yakin evenlah salah jawab pun sure die rase yakin budak ni belaja..hahahha

hamzah ian said...

untuk pengetahuan anda, saye sudah abis exam.. hehe.. meh saye belanje wayang meh..

har har har

norfaridahanum said...

AJ,ada makna ka?
yups,solat dan menjengah ke sini memang antara rehat terbaik aku.

apis,itulah tu...tak tau cmne leyh TERtinggal satu dlm beg tu.toink btul.

anith,anum dh check.expired april 2011.hahaha.nyum3.nway,psl saree antarlah mesej di FB ye warna ape yang berkenan di hati.

mama...esok anum nak try masak ye. haha.acik zurina tuh..6 meter saree boleh buat 2 psg baju kot utk dia.

norfaridahanum said...

Encik HabHas : betullahhhh! robbins je dah nak dekat 1500,harshmohan n tripathi msg2 dlm 950.forensic la plg sket..660 SAHAJA?toink!belum campur nota2 kelas..past years..practicals report bla bla bla.ok,kira skrang tolong?

kakak oren..waaa...jgn lah disebut ttg viav itu..nk lepaskan teori nih pun jenuhlah berharap setiap hari ada 25 jam.toink!nway,thanks sbb nota pharmac anda itu sgt mantap.suka!

hamzah ian,gua x msuk wyg.gelap hati ustaz kata.aish3.=p

norfaridahanum said...

laraaaa!kalaulah jumpa belacan di sini sygku [ceyh...alasan]

nway,citer lawak..member aq bwk balik belacan dr msia yg dh siap bakar dlm luggage..sminggu jugaklah usaha menghilangkan baunya.toink! mmg bau belacan!haha