Monday, June 06, 2011

Hai,masih ingat saya lagi?

Alhamdulillah...syukur ke hadrat Ilahi kerana memberikan aku kekuatan untuk menyelesaikan peperiksaan semester yang lepas. Walaupun ditutup dengan kertas Surgery,salah satu subjek kegemaran aku yang entah kenapa soalan macam pftthhhttwwwrhghk atau mungkin sebab aku yang tak ulangkaji sungguh-sungguh. Tekanan sedikit di situ,ditambah dengan permasalahan  "bulanan" wanita yang membuatkan kau rasa lemah tak bermaya rasa nak tidur saja lepas sejam membaca buku. Belum kira kesakitan yang memulas-mulas tahap kalau boleh nak toreh perut waktu tu jugak.LOL. Abaikan,itu semua alasan..Eh bukan,cabaran.

Sekarang masa untuk tawakkal.Secara peribadinya,aku hanya mampu katakan aku telah letakkan usaha yang terbaik.Sejak bulan Mac sampailah ke minit akhir peperiksaan. Kecuali kertas Surgery tadi aku keluar 10minit awal sebab memang dah tak ada idea nak tulis ape. Lepas tu boleh pulaklah lupa apa itu Mirazzi Syndrome padahal dah ulang baca 3 kali dan rasa agak yakin dah hafal segalanya. Tapi itulah kebesaran Tuhan,Dia letak juga hijab itu. Mesti ada sebabnya,so aku redha sahajalah. Dan oh juga,kertas Medicine itu hari pun keluar 40minit awal..Awal sangat? Oh,ada yang keluar lepas 40minit masuk dewan pun ada ye.HAHA. Sebenarnya,kerta Surgery dan Medicine bukanlah subjek utama untuk kami tahun ini. Kira macam bukan exam going subject. Tahun ni hanya (hanya?)subjek Ophthalmology , Ear,Nose&Throat serta Community Medicine sahaja. Jadi kalau anda berminat lebih,bacalah Medicine dan Surgery itu. Untuk menjadi doktor,anda kena lulus peperiksaaan (tak kira apa carapun) , tetapi untuk menjadi doktor yang bagus, anda harus belajar sepanjang hayat. Jadi,setting niat itu memang dari awal kena cantiklah.HEHE. Berkobar-kobar je aku punya ayat nih ek?

Cakap pasal lulus peperiksaan..Aku sebenarnya terkilan bila tengok rakan-rakan dekat India ni yang selamba badak meniru waktu exam.Masa exam Medicine tu free seatings. Sekali ada tempe yang memang golongan geng nakal tu duduk dekat dengan aku.Kira aku dekat kedudukan pukul 7 dari posisi dia. Sepanjang exam tu habis 360darjah dia pergi tanya orang sekeliling dia. Sakit jiwa tahu.Sebab bising. Sampai this one time, habis dah orang keliling dia dah keluar dewan tapi dia masih "bersemangat" nak jawab kertas tu. Boleh pula dia pandang aku sengih-sengih siap kenyit mata wacakaplu. HAHAHA. Itu kira macam 'hint' lah,boleh tak aku nak tanya ni? Aku senyum dan terus tunduk bawah. Tak kuasa aku nak layan. Baru 10minit sebelum tu cikgu dah datang kat dia cakap "Just write whatever you know only.Don't have to ask your friend"... Dah kantoi pun boleh tak makan saman tu. Tempe oh tempe.

Ok.dah selamat selesai aku membebel kali ini. InsyaAllah ada kesempatan dan panjang umur aku akan menulis lagi.Pastinya kemaskini dari bumi Malaysia tercinta. Nah,aku tinggalkan dengan video clip cool tahap giga.Bagaimana saya menjumpai VC ini? Sibuk mencari tentang Justin Bieber? Atau Brunei? TEHEEE =)

1 comment:

ms. mac said...

OMG!! seriously???!!! kalau kolej i sure budak tu dh kne repeat year!!! gile selambe je meniruuuu....kitorg cam gile nak bernafas pun kne diam2...hehehehe