Tuesday, June 14, 2011

< 269 > Malaysia is my home

Hello peeps! I'll just drop a quick update.

I'm home. safe and sound.

I loved every seconds of my lone ranger trip to Brunei. I've finally made it!Brunei was awesome. You will not get lost when you're there. Trust me.That's because their people are simply awesome and very helpful. And knowing Bahasa Malaysia add some bonus point to survive in Brunei. Or should I consider myself lucky?BOOO!

I sort of realizing one thing.....That's being,the more you travel (alone), the more intuitive you become. And you will develop a better PR skills. Since Brunei is just like Malaysia,it's not so difficult for me to survive. No,I'm not bragging. But I can say that it's just like the trip I did last January,when I went backpacking to Kedah-Penang-Perak-Selangor-KL-Seremban-Melaka. Anyway,when I say backpacking, it means I travel with backpack,seriously!


I also done with that 2 days course..The main reason for me to come home. TEHEEEE! Lets just hope everything will go through its best path,smoothly. InsyaAllah.




13 comments:

Anonymous said...

Hasani Management's course?

=)

Semoga pada barakah Allah sentiasa ada agama, kamu, keluarga, dan dia.

=)

salam

norfaridahanum said...

oh no!hahahahaha.who is this?

cimOt said...

jeng jeng jeng..

ok sonoknya ko backpack..nak gakkkk..

anith said...

cayalah travel alone.

i did it once in uk tp mule2 london but then teeeeettttt smpi cardiff, dh ade kawan2 tggu! haha so x bpe nk alone sgt lh! =p

norfaridahanum said...

cimot!kapan boleh ketemu dirimu syang?

anith: itu mcm masa anum trip around perak-penang-kedah etc tuh la..sronok ada org tunggu.jimat blanje pun jimat.hehe.tp yg brunei nih g sorang n yang kelakar part nk tangkap gmbar lah.byk kena pakai timer je.haha.untuk golongan gila camwhore(mcm saya) agak menyakitkan jiwa jugaklah.haha

Raja & Wife said...

Salam,
May Allah ease everything for you and family. :)
Btw, let me know if you get the invitation or not.

Anonymous said...

=)

kita doa peperiksaan kamu mumtaz ya. baru lebih mudah perancangan kamu nanti.

insya'Allah

p/s: dulu saya pernah tinggah di tingkat atas rumah Beautiful Nara dan setingkat atas rumah saya rumah si Adni Ariff dulu.

norfaridahanum said...

salam takziah untuk raja dan isteri =((((( why did i know it too late??? semoga kalian berdua terus tabah,insyaAllah.

anon!ah,itu kamu rupanya..alhamdulillah masih sihat dan panjang umur kamu.marilah bawa sofia comel ke taman anda ni=)

Anonymous said...

you need no word from me all this while, cause i know you are doing well there.
stress?
that is what we call life rite?
haziqatunnur is not shopaholic like her sister; thus we always end up as home based family.
=)

p/s: we are Hasani Management bound too *smile*
p/s: u know how to 'bump' onto me if you want rite? *smile*

norfaridahanum said...

oh no!you've been missing for like 2-3 months that i couldnt inform u that i'm coming home.how has ur family been doing?dh bertambah seorang lagi?alhamdulillah =)))

n ironinya,satu lagi pasangan kenalan maya aku baru saja kehilangan kembar mereka...2 different destinies to my 2 loyal readers...semoga kalian beroleh hikmah dalam setiap keputusan Dia ini.

n AJ,my man!i still kinda confuse.i thought u work at SUK,dont u?or were u at medan selera during lunchtime?and please please please dont tell me u were among the speakers during that course.how dare u didnt approach me at all!!! =((((

please send my hugs n kisses to haziqahtun nur ok.she must be as cute as her sister.or even cuter!

Anonymous said...

i never fail to read every single entry here; so i can smell that you are coming back. and of course i understood that some info should be camouflage with some other 'key word' to served the level of p&c.

Untuk En Raja, al-Fatihah. Sesungguhnya Allah ada perancangan yang tak terduga untuk kita; dan semua itu benar. Perit? dan itu sendiri namanya hidup. Cuma, berbalik dari sabar yang kita simpan dalam selimut hidup, pasti ada hikmat yang menyelingap nanti. Insya'Allah.
Moga Allah tabahkan hati dia, isteri, keluarga dan sekalian sahabat mereka.
Ameen.

sorry for my bad 1119 level; they seems to bring different meaning to you interpretation.
mama sufia dan baba haziqah dulu pun di Hasani Management. juga di Medan selera yang sama.
cuma, bukan serelung waktu dengan H yang bersama H.

*senyum*

if i was there, i will make sure i say at least 'Hi' to your another H and play the 'guess game'.

care to find me?
meh drop by office.
dont say you dont know my office and my name ya.

but

be prepared to get the bad side of your expectation; cause i am below average guy.

if you scared that my real side will spoil the mood of holiday, then just say it off.

*smile*

p/s: nak tengok gambar depa tak?

norfaridahanum said...

aaa..comel la AJ!
i went there alone anyway.another H dah lebih dulu selesai kursus.atau dgn kata lain dia yang lebih x sabar=p

i really want 2 c u,but i'm leaving for india tomorrow.and today gonna be a hectic bag-packing-day,with relatives n grandma coming some more. mungkin belum ada rezeki nak jumpa kau dan keluarga lah.tapi,kirimkanlah gambar mereka berdua boleh?

p/s:jangan ckp kau dah lupa emel aq?tapi kalau kau lupa pun x mengapalah..sbb jujurnya,aq pun x ingat penuh nama yang tertera di parcel liriman novel dulu.opppps!

nama AJNismihan itu lebih lancar di sebutan aku dan di pemahaman keluarga rasanya.=)

Anonymous said...

Alhamdulillah.
So, sebaiknya kursus itu bersendirian, agar kurang elemen berpacaran sebelum waktu kan?

tak apa lah, insya'Allah ada di kelapangan yang lain.
nanti, ada rezeki aku kirimkan gambar depa berdua. Sufia dan jadi super friendly now days. Menyeghongin jer manjang bila memandang manusia-manusia baru di sisi dia.

*senyum*

ah, email kamu ada saja.paling tidak pun, aku tahu di mana mampu aku cari kalau aku lupa; dan itu lebih penting kan.

untuk hari ini, berdikit-dikit dengan ruang masa kamu, dan puaskan keinginan kemesraan kekeluargaan itu. Packing pun banyak mana lah sangat kan? you are leaving for few more 'days' before back for good kan?

*senyum*

semoga semuanya lancar dan aman untuk kamu, keluarga, dia dan ultimately 'Dia'.

ameen.

take care ya young doc.
salam

p/s: takkan aku nak berkecil hati hanya kerana kamu terlupa nama yang tak pernah aku biasakan dalam panggilan di sini kan. Insya'Allah.
*senyum*