Thursday, October 06, 2011

55

                                 

Video inilah yang sering jadi rujukan dan peringatan pada aku dan dia sepanjang berhubungan.
Bukan mencari alasan menegakkan tindakan,
sekadar mahu berkongsi sisi yang berbeza pandangan.

Ya,dugaan bercinta ini SubhanAllah dahsyatnya.
Jujurnya,kami pun tidaklah sesempurna mana.

Pilihan yang ada ialah sama ada jangan sekali-kali mula,
tapi...perasaan itu jugakan anugerahNya?
maka jadilah orang yang paling berkuasa ;
Dan teruskanlah usaha sehabis daya untuk mencapai yang terbaik dalam perintahNya

"Orang yang paling berkuasa ialah orang yang mampu mengawal nafsu"

"Tidak ada yang lebih baik bagi dua orang yang bercinta kecuali nikah"

Aku buka ruang komen untuk kali pertamanya,kalau-kalau ada yang mahu bersuara. 
Bidas atau suka?
Hentam atau setuju?
Aku terima sahaja.

4 comments:

koci said...

nice one :)

ummufurqan said...

Biasa je aku rasa vid die..xde la lain macam ke apa hehe..

Pandai-pandailah kan?
but I think there's a slight difference between cinta & bercinta. :)

Tapi honestly tak sedap dengar orang duk jadi 'haram police' ni..huk huk

just an addition:
http://biroagamakubi.blogspot.com/2011/05/antara-suka-cinta-couple.html

norfaridahanum said...

koci =)

wow cleo,doesnt expect that to come from u.maybe vid nih biasalah utk ko. tp utk komuniti aq,"INI ADALAH LIBERALISASI/SEKULAR!!!MENGADA-ADAKAN UNTUK KEPENTINGAN DIRI" etc.

yups,cinta dan bercinta..ada bezanya,point taken!thank u=)

yusuf mujahidin ™ said...

Asalamualaikum

seperkara yang menjadi duri umat ialah nampak yang haram itu luas berbanding yang halal.

dalam isu cinta misalnya.

Haram police

bab cinta dan bercinta. sedangkan yang haram itu sementara saja. lepas ijab qabul, segalanya halal.

contoh lain ialah minuman.
yang haram alkohol saja. yang lain semua boleh diminum. kenapa disempitkan apa yang halal luas Allah bentangkan kepada kita?

dan akhirnya kita sendiri yang pening memilih walaupun jawapannya telah ada.

:)


untuk diri aku sendiri khususnya