Saturday, October 24, 2009

< 139 > Mama oh Mama

IBUMU,IBUMU,IBUMU KEMUDIAN BARULAH BAPAMU

Niat sebenar....tak ada apa-apa niatpun sebenarnya.

Oh,tak.Mungkin sedikitlah nak encik Atase Pendidikan baca.[Atase Pendidikan JPA di India memang super duper cool dude]
Tapi,itu sikit sahaja.

Oh, tahu Mama Ayah Acu sepupu semua baca.
Tapi,masa tulis memang tak teringat apa-apa.
Sebab itu sekadar nota kaki suka-suka.

Dah balik kuliah petang tadi,pergilah capai phone yang entah kat mana-mana. *cari cari cari*
Ada panggilan suara tak dijawab.Ada SMS tak dibaca.

Malas-malasan kotak mesej pun dibuka.
Mesej awal pagi dari Shuhaiza.[sorry,aku tak bawak phone pergi hospital]
Satu dari AirTel promosi produk,macam biasa.
Yang satu lagi buat aku menangis dalam tawa.



Nombor telefon aku pelangikan,sengaja. [siapa tahu,indigo itu apa rupa?]
Takut nanti ada pula minta jadi mak mertua.
MTCN pun aku padamkan nombor awalannya.
Manusia sekarang ni,tak ramai yang boleh percaya.
Tapi kalau kau handal kira-kira.
Aku ucapkan selamat berjaya.
Nanti aku lawat kau di penjara.

*kepada yang masih tidak faham,anda hanya perlu membaca ayat terakhir di entry < 138 >*

Ma,duit Anum ada lagilah.Tapi kan Ayah selalu kata,"dari dok beli top-up baiklah beli makanan sayang oi". Semangat belanjawan2010.TEEEEETTTTT!!!

Apa-apa pun,thanks ye ma!Sayang mama!




16 comments:

Noorlaila Mohamed Nor said...

yewww!
nak jugak duit!
aku pun kering gilak ni
haha

ko suka stalker ek
aku benci gile
klu stalker yg setakat mcm ko xpe

ni stalker yg menyakitkan hati
org baik mcm aku pun ada org dengki kan?
muahaha

MuniMuni said...

Aku nak usulkan kat JPA r. even allowance dah naik pun still kering gk. aku nak suruh JPA support duit credit,duit makan sekali. kalau dpt duit shopping pun bgs gk kn.

MuniMuni said...
This comment has been removed by the author.
norfaridahanum said...

laila:aq memahami jiwa2 seorang stalker nih.haha!tp stalker yg baik hati cam aq nih r.yg mengintai dr kejauhan.merindu dalam pekat malam. jatuh cinta dlm diam..haha!wth?

muni:haha!x tau r case ko cmne..aq nih kes bdak x sdar diri.pki duit rakyat gi joli je.adoi r!tp ape2 pun,try r mntak owh.kitorg dlu pun seniors yg fight.melimpah ruah kot elaun nih.bleyh simpan bwat kahwin owh..haha![tp aq x tau bila nk simpan utk tu,asik g jalan je!]

MuniMuni said...

haha.elaun aku 5800 1 sem.dh cukup buat aku naik 5kg.haha

p/s:aku bkn kaki shopg.kaki melantak ad lah

norfaridahanum said...

wuhoo..same like my bro r tuh.aiseyh,same sesaje korg nih =p

aq kaki ngap+kaki shop sambil kaki brjalan2..haha!mmg parah r kalo kes aq nih.lol

MuniMuni said...

korg dpt bpe eh 1 sem? Raja dpt byk gle 1 sem. bole buat khwin+honeymoon

norfaridahanum said...

raja duk tmpt omputeh...sure r byk.
aq dpt 3 bulan skalik.sebulan 700usd/ tuh blum ksuk duit buku,duit alat tulis,duit perkakasan segala bagai.sumpah melimpah ruah!

owh raja tuh..arituh aq bc,girl dia kat india gak ek?lalalala~~gossip2 sket.saper weyh? *syhhh*

Noorlaila Mohamed Nor said...

pinjam statement tu
nak publish kat blog aku
kalau semua stalker aku jatuh cinta ngn aku dlm diam
wowww!
meletopppp!

norfaridahanum said...

hahaha!amik2..huhu! =)
ko mane tau lela.huhu!

Raja Khairul said...

Mi amor Munirah. Deje de chismear y vaya el estudio.

norfaridahanum said...

ah ke sudah..karut je ko raja..haha!

ye,muni tdo kat studio mlm tadik. [ces,betul ke ape yg aq buat2 fhm nih?]

nway,welcome2 =)

enyheartsdiamond said...

who's next..?ur mother..
who's next..?ur mother..

rynduuu mama T_T

norfaridahanum said...

sabar dik..
berjauhan mmg menduga perasaan
tapi mungkin ini saja jalan
untuk balas jasa ibu yang melahirkan

berusahalah untuk jd manusia bukan haiwan...huhu!
itu saja yg dia minta sbg balasan =)

Anonymous said...

bkn anum dpt bnyk duit ke????
buat ape minta mak duit..
hahahahahahahahahahaha...
kntoi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
btl2 sye setuju dgn pendapat ayh awk..
hahaha...

norfaridahanum said...

mane ade r...x mintak pun.mak teh kasik.huhuhuhu!