Wednesday, March 10, 2010

< 183 > Alpine dalam AirAsia

Sewaktu entri ini dipos, Mr.Alpine telahpun berada dalam perut kapal terbang AirAsia yang berlepas dari Cochin menuju ke LCCT. HUWAAAAAAAAAAAAA!

Kenapa keputusan sedrastik ini diambil? Entah,tiba-tiba saya rasa saya perlu berenggang sementara waktu dengan Mr.Alpine itu. Saya perlu fokus kepada pembelajaran.Peperiksaan bakal menjelang,yakni bulan Mei nanti. Persiapan harus dilakukan dari awal lagi supaya kelak saya tidak perlulah menelan RedBull sebanyak 2 tin dalam masa satu malam semata-mata untuk kekal berjaga. Natijahnya, saya muntah 30minit sebelum exam O&G hari itu.

*tahukah anda setin RedBull menyamai satu cawan kafein?*

Kau percaya ke alasan tadi? Toink!Toink!Toink! TAK ADA MAKNANYA.

Aku jamin sekarang ini mesti aku tengah rindu gila dengan Si Alpine. Tak ada lagilah suara Mandy Moore menyanyikan lagu Only Hope berulang kali untuk melenakan aku setiap malam. Terpaksalah aku jadi Mandy Moore. TEEEETTTT!

Hakikatnya, saya sangat perlukan Si Alpine sekarang!Berlonggok PowerPoint slides harus disiapkan untuk projek Community Medicine.Tapi entah....

Hakikatnya, saya tak boleh bayangkan hidup saya tanpa dapat menjenguk ke sini sekali sehari.

Hakikatnya, saya sayangkan Si Alpine macam saya sayangkan bekas kekasih saya. Argggghhhh!!Kalaulah dikenangkan bagaimana susahnya dan payahnya nak mendapatkan Alpine dulu...aish,memang dahsyatlah. Tapi,bak kata iklan McD "sudah tiba masanya kita berpisah"

Terima Kasih Alpine. Jasamu selama 20bulan kepada aku pasti aku kenang tahu! Nanti aku balik cuti bulan Disember kita jumpa. MUAH MUAH MUAH!

Terima Kasih ABD sebab sanggup menebalkan muka usung beg laptop berwarna merah jambu balik Malaysia. Sayang ko! Eyh? HAHAHAHA!sila pengsan! =p

Terima Kasih Mama =) Selamat menjalankan tugas sebagai General Manager ! Tolong jaga Alpine baik-baik ye.


OK,nak sambung survey VAIO.Lenovo.Dell.VAIO.MacBook.VAIO.VAIO. WINK! TEEETTT!!!


SILA RINDU SAYA BOLEH TAK?????

9 comments:

LiTtLe SoLdieR oF aLmiGhTy said...

ok awk.. saya mati2 ingat awk blk malaysia... huhu.. dh bace bawah baru phm.. hehe.. ok.. meski pun lappire tak pernah jmp Alpine, tapi dia mesti rindu tuan Alpine berkata2.. btw ni tulis kat ne???

Vaio larr.. tak pon MAC... :P

Allah bless n protect u always babe..

exam next week.. hhuhu.. may Allah make ease tru out our journey... Amin.. be good muslim doctor k :)

anith said...

vaio vaio vaio!!!!~

Dzul Helmi said...

mr alpine dh ade kt along.dhsyt sgguh tgk keadaan mr alpine ni hu...sgt bbeza dr 20buln yg lps

AJ Nismihan said...

oklah. rindu dekat faridahanum jugak.
maknanya tak dapek lah nak nampak hang berblogging seminggu dua nih. erk sebulan dua? setahun dua? aduh...

vaio jer lah kalau nak beli. mac bergaya, tapi mac is always mac. ha ha. ikut hang lah. bagi aku, prefer non-apple product. but we cant always compare apple with 'orange' kan.

anyway, all the best bajar tuh. baek2tau study. at least show that you really deserved that title; Doktor Faridahanum :)

salam

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

belikan aku satu jugak taw

zuld said...

hahaha...lenovo2!!! nak jugak sebok nie!!! =)

along: konpem laptop tu cam nak hancur kan anum buat!!! mase dier balek last year, rupa mr. alpine pun dah macam kena guna 20 tahun jer! =p kalo apis kasik mama amek laptop apis ari tu, konpem mama suruh along antar mr. alpine anum kat apis!! hohohoho.. but it still sounds good!! =) nak try r pakai nanti anum!

naz said...

hahaha vaio lah i pun tengah skodeng nie

lolalolipoplolita~ said...

s u already know aku pn tgh pakai vaio.best3! ct romahani x-housemate aku pn pki vaio gak.tp aku tgk lctrer aku pki toshiba..cm bgaye la plak kn..(-_-") sile tmbh dlm list pilihan ye..nway.kalo amek vaio,welcome to our club!! =))

hellioz said...

bole

xdehal