Tuesday, August 03, 2010

< 213 > Terima Kasih

3 Ogos 2010

Untuk alam yang mendewasakan dan memberi inspirasi untuk terus melangkah,terima kasih.

Untuk ucapan yang berduyun-duyun di Facebook, dalam SMS, melalui e-mel&YM ataupun secara berhadap depan, terima kasih yang tak terhingga dari aku.

Untuk pembaca ToinkToink yang berkirim novel dari tanah tumpah darah,tanah bertuah serta juga si pembaca yang tegar menggodek Facebook aku mencari nombor mobilku di India sini,kesungguhan keikhlasan kalian sungguh buat aku rasa terharu sekali.dua kali.tiga kali.banyak-banyak kali.haha.Terima kasih

Untuk pakej aiskrim, kad yang kelakar, masa yang berharga dan "sesuatu" yang CANTIKKKKKKKKKKKKKKK GILA...terima Kasih banyak-banyak jugaklah atas segalanya =))) Entah kenapa untuk yang seorang ini,perlu perenggan khas pula.TEEEETTT!Dah-dah,senyum pendek-pendek je =p

Untuk Mama dan Ayah yang men"jadi"kan dan melahirkan, keluarga yang memperindahkan,peluk cium sayang dan rindu yang tak terhingga untuk setiap satunya.

Untuk yang mengizinkan jantungku berdegup lagi dalam segar bayuNya, tangis taubat dan sujud syukur aku ini membutuhkan redhaMu,YaRabbi.

Juga,terima kasih yang tak terhingga untuk yang hadir ke sini. Samaada secara sembunyi ataupun berani diri.HAHA. Toink ! Toink ! ini hanyalah jejak tapak seorang anak kecil yang cuba merealisasikan apa saja yang awalnya kelihatan mustahil. Setahun aku meraung kerana hilang seorang cinta di Toink!Toink! tapi aku ketawa berganda-ganda kerana jiwa-jiwa yang menemani derap langkah Toink ! Toink !
Sudah setahun cebis-cebis kisah aku kita kongsi di sini. Di Toink ! Toink ! yang baru. Kalaulah kudrat kumampu,mahu aku pergi pada setiap kamu,menghulur salam terimakasih aku.Tapi sayang...menjangkau umur 21 sekarang,aku masih kekal orang.Kalau Superman, dah lama aku terbang cari korang!KAHKAHKAH. Ok serius balik. Jadi yang semampu aku hanyalah berkirim doa serta memohohon kalian terus setia. BOLEH?


Candi Borobudur,Jogjakarta 2009

HIDUP INI INDAH

12 comments:

AJ Nismihan said...

ha'a, hidup ini indah.
dan semoga kita-kita ini menghargai yang indah ini lebih dari ucapan terima kasih pada mereka.
esok-esok perlu lebih wangi bunga-bunga senyum yang ikhlas pada mereka yang menghargai kamu hari ini.
jangan nanti, kepuk-kepuk mewah dan seram sejuk peluk kasih pasangan buat kamu lupa mereka yang kamu pasang rasa sayang hari ini.
oh, bukan aku mengatakan kamu itu begitu.
cuma, kebiasaan manusia itu begitu.
dan kamu juga manusia.
aku juga manusia.
dan pasti ada peluang-peluang untuk kita menjadi bongkak dan lupa diri esok lusa.
terpulang lah untuk pilih Firdaus atau Jahannam kan Dr Anum.

anyway; again, Happy Belated Birthday :)
oh, kamu bukan leo kan? hehe

hazimah said...

weng!awww.. xde kad kelakar, pekej aiskrim dan hadiah yg cantik utk awk... T_T

Att Ashburn said...

Birthday ke?
happty birthday then. ke 21 eh...
sweet 21...
may Allah bless u always..

insyaallah, akan stay jadi pembaca blog awak hehe

yananana said...

happy birthday sweetheart, belated maybe :) sorry tak sempat nak wish. god bless u always and grant u with a lifetime happiness insya Allah ;)

naz said...

cissss terasa saya haahaha. hey u mulakan dulu kejutan untuk i last year. so this is ur time norfa. i tak suka hutang. tapi i suka baki. hahaha selamat hari lahir :)

shazruls said...

happy birthday....bila nk balik mesia?

ms. mac said...

luv ya! forever 21 =D

habib said...

:p toink..toink... wink wink.. positive.. hidup ini indah... bg mereka yg meneroka bukan yg hanya menerima... (>.<)..

norfaridahanum said...

AJ,thanks!
terima kasih untuk pesan yang sangat berharga itu.sangat2 aq hargainya.
cuma aq mohon kalau satu hari ada rezki panjang umur kita masih berhubung di sini,mana salah silap bongkak aq dapat kau tegur2 dan sembur2=) atau paling tidak,pulangkan saja komen yang aku ini kembali pada aq.
mengenal aq yang sekarang ini,aq boleh katakan yang itu takkan terjadi.tapi jua,aq yakin manusia itu fitrahnya lupa dan lewa.baik aq bersiap siaga =)
oh,leo itu sekadar mengisi kolum zodiak sahaja.pada dunia nyata,aq pasti berbeza.ah,kau pun tau faridah itu apa maknanya bukan?

norfaridahanum said...

kak zimah...nasib bek akak teman sy buat nasi himpit mlm nih..hahaha!himpit jangan tak himpit =p

att ashburn,
terima kasih =) atas ucapan serta kesudian..

yana,thank u my dear.it's ok.better late than never kan?and plus,i understand that ur "BUSY".haha

norfaridahanum said...

naz,i dulu just buat entry sempoi2 je untuk besday u ok.xde lah i sampai ter-call u segala.toink!

thanks u shazruls..balik msia..cepucemas nya soklan.next holiday disember nnt.dah stahun x balik nih...

wafaa,luv u 2=) i x layan forever21..mahal =phahahha

norfaridahanum said...

habib..weng weng =p
ya betul!!!!erti hidup pada memberi=)