Wednesday, September 29, 2010

< 222 > Looking Back

STUMBLING,IS NOT FALLING - Malcolm X
If I were to pick one thing that has brought great impact on me.

It would be this house.

Yes.

It has shaped me a lot.A lot,till I become like this. Like this,like whatever you think of me.

Cara ko fikir selalu lagi matang dari aku - Dyg Anis
U,kelakarlah weeeyyy - Wafaa
Ko ni luar je keras,dalam fragile nak mati - Tikah
Always inspired by your pure heart -Lola
"Kita kan memang adventurous.HAHA" - Shu
You're a very strong girl! - Mal
U ni campak mana pun hidup je kan? - Miss Zafirah
Tabah sangat........- Zehan
"Orang selalu salah faham dengan awak. Akak pun...pernah" - Kak Zimah
Babe,U memang bimbo - Haz
"TEEETTT,jangan fikir banyak-banyak sangat" - Encik H =)
Ok,perfectionist dah start bebel - CT Syazwan
Liberal? - Larasephia@Qiez
"Ego tinggi sangat tu Anum oi!" - Bob
Ko lain dari girls kat sini,Num -Syed Azlan
Awak all-rounders - Encik Red
Instinct ko memang hebatlah - Tirah 
Faridah,awak memang susah nak puji orang ya? - Suhaili
Anum gedik! - Esther
Positif Positif Positif - Sudien
Minah senget! - Acu
"Anum kurangkanlah jadi pendengar masalah orang.Not good for you" - Kak Wanie
Gila sempoi ko pakai macam ni je? - Hawa
A bubbly baby - ABB
Norfa yang kebal dengan ilmu - Naz
Ko ni apsal cepat terkejut sangat ni? - Mimi
Bajet sangat orang nak cakap pasal ko je - Izwan

Faridahanum yang kalau Mamanya naik suara sikit terus nangis
Faridahanum yang Ayahnya percaya sentiasa mampu capai apa yang dia mahu 
Faridahanum yang sangat manja dengan Along-nya
Faridahanum yang overprotective pada Ana dan Athifah-nya
Faridahanum yang selalu rela dibuli Apis dan Ariz-nya

Pokoknya, Anum yang memang Anum lah - AJ Nismihan

Semuanya kerana rumah itu.

And today I'm looking back at it, still smiling and forever will I smile.Because this is the only one life I have. And I'm gonna work it the way I want it to be.The rest,let He decides what's best for me.

I know this maybe sound like a self-centered entry. But naahhh,do I look like I care if you said so?

20 comments:

AJ Nismihan said...

no matter what they said, word cant turn you down.

and

should not turn you to a egois-peacock.

can you?


ah.
since i dont say "...., jangan fikir banyak-banyak sangat", you may not even bother what am i saying right now ya Anum?

being an anum, i know what you will be saying =)

irah said...

whose house is this anyway?

hazimah said...

wow weee~ lama sungguh dah kata2 akak itu.. masih diingati rupanya :)
(cop. akak ada "pause" eh sblm ckp "pernah" tu? :P)

zuld said...

hey.... i luv you, and so do the others!! okay x anum???

ms. mac said...

i'm so glad we met =) love ya!~ <3

Anonymous said...

hurm.....i've ever mentioned dat bfore??^^ hahahahhaha..(rase ayat tu mcm selfish and paling panjang plak tuh..huhuh)but plz dun misunderstood ye anumm=))

its great knowing that people look at us from diff views,diff ways..

hamzah ian said...

alahai,...

anith said...

*senyum*

naz said...

i want be like u. but i cant. setiap orang ada di beri tugasan berbeza dari dia maha pencipta :) dapat kenal u pun dah buat i berkata wow.

norfaridahanum said...

@AJ,itu bukan bunyi merajuk kan?haha.hadir setiap tulisan di sini aku hargai AJ.sangat aq hargai.pada setiap jejak tanpa suara ataupun bertinta.ego?ah,aq kan Anum..cuma pesan aq,lindung Sufia kamu itu elok2 sehabis daya kamu.

@irah.rumah Atok i..rmmbr?

@hazimah...kak,percayalah..sy ni bukan pelupa..exception for buku2 karangan robbins or tripathi.toink.

@apis...i know.luv u all 2.bodyguard jauh2 nih buat anum tingtong laaa..*hugs*

@wafaa ..luv u 2 =) lucky to know u sweetheart

@anon..ada lahhh!x perlu bersalah..itukan pandangn jujur.anum respek je.

@hamzah ian..aduhai?

@anith *senyum balik*

@naz,ur one special guy ok.awesomeness!be safe ok.glad that i know u too.how i wish u will not stop writing.tapi it's ur decision.but do buzz me once in a while=)

Anonymous said...

ko mmg fragile,anum!! kalo boleh ak takung,melimpah drpd empangan tasik kenyir tuh!! hahahaha...to encik H n kak wani,saya setuju!! hahaha...

p/s: kamu adalah kamu...love loadss

-tka-

norfaridahanum said...

ala..dgn sape sgt lah aq slalu menangis.ko kna bersyukur sbb ko kiranya org terpilih ok.haha.luv u 2 babe!!!

-anum- HAHAHA

Anonymous said...

tika:hehehhe...but i agreed to kak zimah's statement earlier,akk pun pernah misjudge anum,but dalam hati je ye..and dah lame giler, biasela tak kenal,tak cinta..
and people do alwiz judge people yg buruk2 je yg bebaik taknak pulak judge ..hahah(ngarut).. but onesly,i am so glad dat u let me to be one of ur friend (i think so)..kalau nak cari kawan dunia akhirat,cari orang macam anum.=)

ni nada sebak: jgn lupe akk kay. maybe la banyak kali janji nak teman anum tapi tak dapat kotakan.. bile da keje,da ade family,jgn lupe akk tau!huuuu

norfaridahanum said...

kak waniee..ape nih..jgn la wat ayat touching2 nih.toink!so now dh jatuh cinta ngan anum la nihh?awwww..maaf anda terlambat.haha.

aish..insyaAllah tak lupa akak.plus,akak nk keje hospital manjung kan?ade rezki jumpalah jugak.kalaupun ditakdirkan rezki dan jodoh sy bukan dekat perak,akak sentiasa dlm doa sy =)

Anonymous said...

aceceh....terlambat kunun..(CUBit cuping telinga nak?) hahahaha.. i.allah msia tak besar pun,if jdoh kat situn pun ade rezeki kite jumpe
ish pasal status macam la akk kat msia awk kat india skang nih-__-

hazimah said...

awww.. k.wanie so sweet.. hahah

bbsan said...

kat belakang rumah tu ade pokok durian x ? hahhaa.. :p

norfaridahanum said...

kak wanie n kak zimah sweeetttt.haha

bbsan, blakang umah ade sungai tempat mengasah bakat diving.haha.

Lola MK said...

*hugs&kisses*

maintain anum..maintain~~

=))

norfaridahanum said...

lolaaaaaaaaaaaaaaaaa..dh lama x memeluk dan dipeluk..sob3