Thursday, September 16, 2010

< 219 > Pernah tak?


Pernah tak jadi gugup sampai tak mampu nak bicara?
Pernah tak jadi gementar sampai lapar pun dah tak rasa?
Pernah tak jadi gentar untuk bertentang mata?

Pernah tak suatu masanya kau tertunduk dan hanya menjawab dengan senyuman.
Dan pada sela masa yang seterusnya,kau jadi serius menghurai luahan
Kemudian kau gelabah mencari manalah pergi kau punya kekuatan
Dan pada sela masa yang seterusnya,kau jadi tekun dalam perbincangan
Kemudian kau ketawa kononnya "eyh,aku cool je la kawan!"

Pernah tak pada setiap terbitnya kata mercu..gerbang..puncak..syurga..
Kau hanya nampak figura yang sama?

Pernah tak kesudahannya,kau diam berteleku dan bersyukur?

Pernah tak?????
Pernah tak????

16/9/2010

SELAMAT HARI MALAYSIA!
Semua orang ada cerita tersendiri setiap hari.
Langkah jangan berhenti selagi nafas tak dihabisi.
Kita punya hak untuk ukir memori.

p/s: Pernah tak kau sangat "happy" sampai kau hasilkan penulisan sebegini [hancur]?

9 comments:

Anonymous said...

dan pada seseketika ada sesuatu yang terjadi; kita memang takkan pernah mampu untuk menidak dan mengiyakan.

hal itu cukup halus.
dan biarlah yang itu berjalan dengan kehendak-Nya, kerana hanya Maha Esa tahu dan Maha Tahu yang terbaik dan teragung untuk kita.

dan andai betul itu adalah ketentuan, kenapa tidak mulakan?

=)

ah.
ketimuran prohobit as such.
then let pray to The Almighty Allah give you the best and let the heart agree with it with a first try.

moga semua yang aman itu milik kamu.

ah.
aku lupa.
yang aman itu biasanya mula dengan gemuruh dan gementar itu.
tak percaya?
percayalah.
paling tidak, untuk yang ini.

boleh?

anum kan betul-betul anum =)

hazimah said...

hahahahahahahah
x kire. malam ni sila story okayh.
happy things kene kongsi. :P

shusupian said...

aku tak pernah..
k.ziemah: sian anum smlm, kite same2 tido..hehehe

hazimah said...

shu : hahaha. tuh la. sbb tu blog dia jadi mangsa dulu.

ms. mac said...

haha slmat 'hari malaysia'! =D

udienjai said...

anum, aku tak paham. tapi ehem ehem ehem?

lol

Dah lama tak komen kat blog kau! rindu tak? haha'

norfaridahanum said...

anon,thanks kerana masih jejak ke sini dan meninggalkan jejak juga =)))

kak zimah n shu,ye korang mmg kejam! memang bloglah jd mangsa akhirnya.huhu

faaaaaaaaaaaaaaaaa.....hugggggs

sudien gedik,baik rindu ct.show raya dia berlambak kt tv.yg bab ko lampi aq mls nk layan.hoho

naz said...

ct pun tak jadi buat show. sebab sakit pada saat saat akhir. tapi bukan mengandung, itu yang spoilll hahaha selamat hari malaysia

norfaridahanum said...

ok naz,u nak kata entri nih xde isi ek?lol