Wednesday, August 24, 2011

PROTON ?

Thought of sharing this jokes with you guys. Just for laugh, since laughter is the best medicine.Yes,that's coming from a doctor-to-be. You better believe it!

Here we go.

BMW : Bring Me Women
LEXUS : Luxury Exports to United States
FORD : For Only Romantic Drivers
HYUNDAI : Hope You Understand Nothing is Driveable And Inexpensive!
VOLVO : Very Odd Looking Vehicular Object
PORSCHE : Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything
KIA : Kills In Accidents
TOYOTA : The One You Only Trust Always
PROTON : Power window Rosak Oh!Tidak Oh! No

NISSAN , anyone?

Or VOLKSWAGEN? 

13 comments:

IMANSHAH said...

nice..hehe

Anonymous said...

err try this ya young doc

Nampak Ini, Sah-Sah Ada Numpang.

atau ini:

Fakta - Ada Rahsia Indah Dalam Aturan Hidup Anda(Anum); Untuk Menyembah-Nya.

erk.
itu bukan VOLKSWAGEN la pulak.

*senyum*

Anonymous said...

alahai, tertinggal satu.

so, restate:

Fakta - Ada Rahsia Indah Dalam Aturan Hidup Anda(Anum); Nikmat Untuk Menyembah-Nya.

then, completed.

*senyum*

Anonymous said...

ok, ni baru yang betul ya Anum


Van 'Oldschool' La, Kasi-la Sama Wa Apabila Gaji Encik Naik.

*senyum*

Anonymous said...

and this a second version; a bimbo version.

Vouge! Oh La-la! Kami Semestinya Want A Go Endless Nanti.

auch.
rojak.
tapi tak apa.
rojak bahasa tak batal puasa.
dan tak buat a wanna-be-doc look older than 22 days after 22 years rite?

ok.
end.
janji kamuk nantik gembira aja ya anum. Ramadhan ini antu-nya larik, tapi antu hati lagi jahat kalau biar jadi raja-nya kan?
itu aja untuk kali ini.

waduh.
banyak sekali bercakap.
pahalanya nanti susut loh.
auch.

*senyum*

cimOt said...

hahaha..lol..lol

norfaridahanum said...

@ Anon(lah sangat!) : i'm touched!thats even more meaningful than the meaning of faridah itself.

dan NISSAN itu, kisah benarnya, pernah aja ada yang numpang lewat ia meredah kebun kelapa sawit di kala senja.TOINK! Rambutnya panjang mengurai,tapi cantik dan berbau wangi.siapa dia? ah,makhluk Allah juga.kita biarkan saja.

norfaridahanum said...

dan untuk VOLKSWAGEN itu, aku lagi suka sama yang pertama, lagi kelakar bunyiknya, lagi kuat gelak dibuatnya. ok,kurang pahala puasa.HAHA.

oh, sengaja menunggu hingga lewat 22 hari hanya semata usia ku menjejak 22 tahun kali nih? ah,alasan kamu!HAHA! barangkali sibuk melayan kerenah anak gadis berdua itu mahu beraya kot? macam mana Ramadhan tahun ni AJ? persediaan Syawal pulak gi mana?

*senyum

Anonymous said...

singgah sini tetap singgah anum.
dari satu entri ke satu entri.
dari satu wordless wed ke another.
dan tak pernah gagal habis satu demi satu.

tapi.
mungkin kok penulisan bisa karat kalau lama biar kan?
dan biar saja aku kok senyum, kok gelak, mahupun tersentak sendirik sendirik saja ya.

sufia dan haziqah sihat saja.
sufia dah gelap kok asyik main dalam utan. baru umur setahun setengah sudah bisa ronda keliling rumah neng-nya di kampung sendirian.

haziqah pulak sudah jadi pengertawa besar. asyik ketawa saja.

dan kedua-duanya sihat dan saling menyayangi.

jeles tak?
you will have yours when the time arrive.

*senyum*

anum being anum; dan itu saja doa aku untuk hang anum.

asalkan kamu tahu muslimah itu apa.

*senyum*

dan aku sendiri banyak belajar dari penulisan kamu; ya sungguh.

*senyum*

norfaridahanum said...

bisa aja..memang bisa karat!tapi maun dibikin gi mana lagi en..urusan di universitas harus diberi prioritas(?)

jeles?pastilah!masih belum punya kesempatan mencubit pipi sufia..bila lah punya kesempatan kan?

*senyum*

muslimah hatta mukminah itu pun aq tahu maknanya tapi mungkin kerana masih kurang amalnya, maka masih kuranglah fahamnya.doalah aq diberi kekuatan untuk berubah dan istiqamah.

*senyum*

AJ Nismihan said...

cik anum, yang aku katakan "mungkin kok penulisan bisa karat kalau lama biar kan?" adalah untuk aku sendiri.
yang menulis sebaris-sebaris.
sekejap-sekejap.
dan akhirnya kata-kata bisa berlumur dengan pengoksidaan fikiran.

*senyum*

tulisan kamu masih berisi biarpun sibuk dengan hal-hal kesetiausahaan kamu kan anum.

apapun, love yourself first; then only you have the courage to love other with full heart.

jaga diri.

thats the best 2 word i can say to sum all.
and i would like to say it again.

Jaga Diri.

*senyum*

AJ Nismihan said...

Kalau tahun ni aku kata:

'semoga kamu menjadi rusuk kiri yang menyenangkan lagi menenteramkan, dan insya'Allah kamu juga akan jadi si peneman pada zuriatkan kamu yang mendamaikan; dan terang-terang ia datang dari solehahnya seorang puteri pada sebuah keluarga yang sayangnya tidak pernah ada syarat.'

2 hari awal dari angka '23' boleh saja kan?

*senyum*

Harusnya
Ada
Naluri
Ummi
Menebak

Dalam-dalam
Agar
Nanti

Dikurniakan
Rabbulizati

Hadiah
Anak-anak
Buat
Ibu (kamu) &
Bapa (habib kamu)

norfaridahanum said...

salam AJ,aq baru pulang dr bercuti2..honeymoon.ah,pasti kau tahu yang itu.dan baru menginjak ke semester akhir..pasti juga kau tahu yang itu..lalu bagaimana?

sedangkan tarikh harijadi yg sengaja aq sorokkan dari tatapan FB pun masih kebal di ingatan kamu.

jadi aq tinggal apa lagi?selain syukur atas nikmat usia...dan nikmat memperoleh seorang teman se-thoughtful kamu?

terima kasih sgt2 AJ...for still being here=)