Sunday, December 20, 2009

< 156 > Si Pemain Busar

INTENSE LOVE DOESN'T MEASURE

Hai si pemain busar yang lonely
Aku ketemu kamu malam tadi
Setelah lama lenaku sunyi
Namun gambaran mimpi itu tak enak sekali
Buat aku terjaga bertemankan azan bumi Turki
Ada aliran panas pantas mencurah di pipi
Kekadang aku terkenang kamu, tidak kunafi

Hai si pemain busar yang segak
Ada masanya jiwaku kuat membentak
Kecewa mengapa kita tiba-tiba tak seirama bergerak
Ada masanya minda aku berkocak
Keliru bagaimana kita teralih rentak

Hai si pemain busar yang tegar
Lama kita tak bertegur khabar
Sedang dunia ini tidaklah besar
Tanpa wayar, jalur lebar, teknologi berlingkar
Atau mungkin ini lebih wajar
Biar sahaja yang indah itu kekal malar

Hai si pemain busar yang handal
Tusukan panahmu pernah buat aku khayal
Telah juga ajar aku supaya cekal
Aku senyum saja saat kulihat kau lagi berskandal
Tak mahu lagi aku ambil pusing nak berjawab soal
İlmu kita tersangatlah dangkal
Biar pada dia saja kuserah tawakkal


Dari Safranbolu ke Ankara,
terima kasih alam yang merentang, walau kontang nampak terang. Itulah gambaran hati aku sekarang, mungkin gersang, tapi tenang. Maaf, hodoh sekali penulisan kali ini. Salju. Otak membeku. Jiwa...dah lama pun begitu. 

9 comments:

enyheartsdiamond said...

gambaran pemain busar itu hot :)

naz said...

aduhhh norfa u pemain ayat yang bagus juga yeah :)

notahero said...

go..go.. anum!!! :)

norfaridahanum said...

eny:hot? pastılah..zmn muda2 dlu akak rasa dıia hot r.haha!

naz:mane ade..ı slalu kena main dgn ayat2 ade r.dang!

apıs:go go ape nye?blk KK agogo rmi2 r best

Alia Raja Anuar said...

There's always hope, don't quit dreaming.
And I'd choose quitting med. :)
A beautiful tout' you thrown here.

MuniMuni said...

Kak Lia! Yup. Sutuju! Puitis. :)

norfaridahanum said...

thanks to you both.
i always hope for the best.we all should right?
n muni,ko pun patut berenti engine tuh kot.ko pun leyh thn puitis ape.haha!

MuniMuni said...

haha aku mne boleh tolak2 engine. tolak jpa sudah la.

norfaridahanum said...

tolak segalanya muni. kita jgn tolak a big mug of hot chocolate je.haha!