Monday, March 01, 2010

< 180 > Mac Jadi Saksi

THE MOST BEAUTIFUL DISCOVERY THAT TRUE FRIENDS CAN MAKE IS THAT THEY CAN GROW SEPARATELY WITHOUT GROWING APART





















Bahawa sesungguhnya, mereka ini lebih layak untuk aku beri token setiakawan. Dan lebih wajar dihargai kehadiran, apatah lagi setiap bait kata nasihat dan semangat.

Aku sayang korang lah!
I love you all babes!

And to Cat, Ashmeir, Tahir, Izyan,TSBand0105 sayang kalian juga. Cuma maaflah,tiada gambar bersama yang dapat dipaparkan di sini.

Entah,aku jarang kan menulis sebegini? Mungkin kerana aku jarang mahu mengakui ada insan-insan istimewa yang menduduki ruang-ruang kecil dalam hati ini. Mungkin sebab aku rasa janggal untuk mengakui yang hidup aku pun ada insan-insan bergelar sahabat. Mungkin juga kerana pada aku action speaks louder than words.


Aku boleh tulis seratus entri untuk gambarkan betapa pentingnya kau/awak/You [pilih ikut kesesuaian] dalam hidup aku/saya/I, tapi at the end of the day, yang penting hanyalah tindakan aku/saya/I, apa yang aku/saya/I [macam poyo pula tulis macam nih]buat. Adakah telah aku pastikan kalian/awak/you all/korang tersenyum selalu. Kalau kau/awak/You menangis pun, adakah disebabkan oleh aku/saya/I??? WALLLLLLAWEYHHHH!

Friendship to me,is beyond words could tell. But showing its warmth gives me tranquility at heart, betraying it will leave me feel guilty for my entire life.

Terima Kasih sebab membuatkan aku rasa uncompletely complete serta terima saja bila aku perfectly imperfect. Serta atas kesempatan membenarkan palitan senyum di bibir ini.

Sungguh,selepas Allah dan Family,kalian nombor 3, sememangnya sejak dulu pun begitu bukan?[tapi nanti aku kahwin,korang jatuh nombor 4 sebab sang suami terus loncat naik nombor 2 =p] HAHAHAHAH!

Inilah entri berciri-ciri personal yang berlaku apabila dapat cuti free sebab menang emas badminton semalam rakyat India sambut HolyDay. Asalnya nak ikut serta main baling-baling warna,tapi badan masih sengal-sengal keletihan bangun lambat. TEEETTT!

40 comments:

Frodo Baggins said...

>>___<<

sesi tepek-menepek gamba
wa jadik stalker lak belek2
keh3x

norfaridahanum said...

uish,stalker mane leyh bising2 =p

naz said...

u tahu apa i fikir norfa? i harap bola boling tu jatuh atas kepala kawan u. muka bengis dah tu hahaha.

LiTtLe SoLdieR oF aLmiGhTy said...

oh kita sememangnya tidak pernah bergambar bersama.. tak penting semua tu.. yg pnting kita adalah kita :)

awk.. medal jangan lupe ye.. ehem ehem :P

AJ Nismihan said...

sedar atau tidak, kita sendiri ada berjuta kisah indah; tapi yang sedih satu dua itu yang slalu jadi igauan.

kenapa?

kerana kita sendiri manusia biasa.
aku juga manusia biasa.
aku sendiri biasa begitu.

footnote:
syukur, kau ada berjuta yang menghargai dan menyayangi. satu saja pesan aku; hargai mereka lebih dari penghargaan mereka padamu. begitu juga dengan sayangmu. biar lah kalau nanti pun kita yang disakiti; itu lebih baik dari kita yang jadi sakit untuk mereka.
hidup ini sudah cukup indah bukan?
lebih indah dari yang pernah terlintas pada kita?
aku pernah berkata begitu bukan?

Husna said...

alahaaii..
tiba2 rasa rindu gila kat kawan2..
dah lama betul tak hangout, jangankan hangout, contact pun dah jarang :(

Husna said...

alahaaii..
tiba2 rasa rindu gila kat kawan2..
dah lama betul tak hangout, jangankan hangout, contact pun dah jarang :(

embun d tengah malam said...

cantik2 la pic

lolalolipoplolita~ said...

speechless.wordless.T_T

malinaramlan said...

Wowowowowwww I LIKE ada satu photo ni. :))))

malinaramlan said...

Jap nak terharu jugak dengan Lolaaa. Babe, kamu juga yang teristimewa di hati kami. wee!
:)

honeym said...

betul ke menang emas badminton. larat dan dah sihat le tu. wakeup u are ok now. PREET...

anith said...

aaaa!!
i noe u love n misz me!
hahahahha wek2~

Cat said...

Thanks anum!!Terharu...T_T

~Weekend @ sheffield dah habis..hopefully dah kurang bz skit and we can catch up insyaAllah...^_^

i'msosupernotcool said...

u noe..
sumtimes frens do overtake family..

nice pic..

norfaridahanum said...

@naz: mane ada bengis,tu lawak2 manja =)

@iz: itulah,kita dulu kalo jumpa pun macam janggal je.haha!

norfaridahanum said...

@AJ : yes bro,entri kali ini rentetan dari entri yang sebelumnya. sungguh,masih ramai yang mahu meminjamkan telinga =) INDAH sekali!

@kakHusna :lagik jarang contact,lagi rasa betapa sebenarnya mereka ni selalu dekat.percayalah.i bet,sekali ym dengan diorang or on phone mesti paling kurang 1 jam!

@embun :thanks..cuba perhati semua pics ada muka siapa? =p

norfaridahanum said...

Lola & Mal,
korang lagiklah selalu buat i speechless ok.love u both babes.

n mal,i know you yang sangat "fasih" dengan entri ni.thanks you so much.advice is taken.kan kan kan?InsyaAllah.KUAT!! =)

norfaridahanum said...

honeym=hanim???MAMA ke?asal nama glamer sgt nih?hahaha!betullah,semalam call ayah kan braper ribu kali dia cakap tahniah...=)ala ma,masa men mana ingat sakit.hehe!kalo sakit,mama sponsor tiket balik kan?jeng jeng jeng

norfaridahanum said...

anith:one band? one sound!!!

cat : BUZZ!!!!!


supernotcool :i know. it even happened before...but for today,i would say family first =)

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

besh2~
sumer cam terencat akal~

enyheartsdiamond said...

da buat entri untuk kak anum :D

norfaridahanum said...

@ ayu...HAHA!sangatlah mereka ni. kawan2 DINGDONG!tapi semua kaunselor terhebat mengikut bidang.huhuhu!

eny: =) hahaa!u take it seriously ke babe?adoi

norfaridahanum said...

eyh jap...MAL,i baru perasan what you were trying to say.haha!

jejaka anggun said...

kawan apa erti sayang....
jika hati tak senang.....

tingat lagu kawan dr ruhil.

larasephia said...

can I be brutally honest?

U have such a gorgeous smile!
wahhhhhhhh..dah lame saye xsenyum besar2 cmtu
dengki dengki!!
:P

norfaridahanum said...

JA,gila ah..lagu ruhil tuh.mmg classic gila =p

lara,can i respond to it brutally honest as well?
I KNOW I KNOW! *benam kepala dalam tanah*
hey,tak perlu dengki.awak pun punyai senyuman begitu. all you have to do is,errr?SMILE? =p

malinaramlan said...

hahahaha i tak narcisst nak like pic sendiri ok. hahaha :ppppp

norfaridahanum said...

HAHAHA!ini kalau siapa yang selalu like pics sendiri kat facebook,mesti sentap!

momoc said...

aku tak jumpa chat box ko..so aku reply kat cni..hahaha..

cd yg aku dpt 2 sangkut2..tak elok..
n kalau elok pon xtau dok mana.aku pindah umah ari2..hehhee

norfaridahanum said...

aloooooooooo....
xpelah cmtuh.*kecewa*
thanks nway.huhu!mmg xde chatbox di sinih.=)

malinaramlan said...

praaaapppp *bunyi sentapan*
hahaha esh gila dah.

enyheartsdiamond said...

kak anum-paan tu junior kak anum..senior eny :D

norfaridahanum said...

OMG,mal apekeah?tiba2 u macam taksub komen nih..kesa sampuk angin bora2 ke?haha! p/s:praapp tu mcm bunyi fracture je =p

eny:eyh eyh.slh fhm soklan nih

enyheartsdiamond said...

hahaha, dat girl bukan junior kak anum :)

sapa bdk soksek jd penyanyi band?taktau pun..huhu

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

lu hargai mereka...

























kasi la piala pusingan atau pun pingat sbg tanda penghargaan..nak bagi key chain pun boley...



























haishhhhh.........

udienjai said...

anum, aku dah macam lambat giler komen kot. mesti kau tgh tunggu kan? HAHAHA'

thanks.

tak tau nak cakap apa. okaylah, one band one sound. sbb koleq skg dh selalu masuk final wind orch. weee~ :P

norfaridahanum said...

alvin,gua xde duit 8 juta weyh. gua ada mulut manis saja.haha!tapi kalau mereka sudi nak kongsi pingat emas badmninton nih [takbur sekejap], gua sanggup je kasik potong2 bahagi.hahaha!

sudien!!!!sangatlah!!!!!!!!pastuh ckp THANKS je?eyh x,aq ikhlas ok *sayap angel keluar* hahaha! aiseh, yang penting skang,zaman ko dulu koleq takat mane? =p HAHA!

laila said...

mac mmg best laa
sebab






































bday lela

norfaridahanum said...

haha!lela,blum lps pagik kan besday hang?aq dah pening nih nk wish ke x?tgk k-un dh tulis entry in advance. tp tepet blum lagik.pastuh entri ko pun x bape nk fhm.jadi,hepi besday siap2 ek?