Monday, April 05, 2010

< 190 > Permainan Apa?




Linesman macam siot oi!!!2 orang pula tuh.ARGHHHH!


Aku malas cakap banyak ah. Sebab nanti ada pula balak-balak The Blues, Gunners ataupun pendokong slogan YNWA [wek!] nak hentam aku. Kenapa asal ManU je,tiga-tiga ni boleh tagteam tiba-tiba?Tapi woi,kalau nak tahu macam mana contoh menang nasib,ha,inilah contohnya.Woi Woi Woi.

Tapi,setiap kali ada kes "curi ayam" ni kan,aku mesti teringat masa zaman budak-budak dulu,Ayah selalu bawa kami adik-beradik tengok bola dekat stadium. Best gila tak ingatlah. Dan masa tu,Perak ada seorang pemain import ni,nama dia Lazio Repasi. Lebih kurang camtuh la eja dia kot.Tak kuasa aku nak google. Ada sekali tu dia offside,ada seorang pak cik ni cakap "Hungary tak ada ayam ke sampai ko nak curi-curi ayam ni Repasi oi!???" Ok,aku pun tak tahu apa kaitan cerita ini entah. Aku rindu nak tengok bola,mungkin.Asyik tengok highlight dekat YouTube je.Sadislah tolong T_______T

Petang tadi,sebab dah bosan gila tak ada kerja kat court netball,kitorang tiba-tiba rasa macam nak main bola la pula. Street soccer la konon *WTFish* Oh sebelum itu,kalau ada yang sedang tertanya-tanya,gua tak sihat lagi dowh. Tapi,gua memang tak retilah nak duduk diam-diam. Dah sikit sihat,gua gi lompat-lompat =p Dan juga gua tak pergi hospital. Gua self-prescribed je ubat gua! Gila cool bila dengan selamba pergi farmasi mintak Amox [Amoxycillin] 500mg dengan muka penuh kedoktoran. LOL! Ok,dah lari fokus penulisan ni.TOINK!

Makanya,tadi...aku pun mainlah bola sepak untuk kali pertama kat India ni.Finally weh finally!!!Gila macam sangaplah.Tambah sebab Man U kalah ni memang rasa nak sepak je semua benda.HAHAHAHA! *emo*

Dan,duit JPA masuk hujung April nanti,dah target nak beli TV satu.Gila awal perancangan menghabiskan duit aku. World Cup bai!!!Brasil!!!Dari 1998 aku tak tinggal.Masa dekat KTT dulu pun,muka tebal je pergi cari Encik Wira minta kunci Common Room girls sebab nak tengok final Italy and France. Sangap tak sangap lah kan. Final Champions League 2007 pukul 3 pagi pergi lepak maple[mamak].AC Milan menang,haruslah!!Lawan Liverpool,kot. Sebab aku ingat ada Peter Crouch main masa tu. [Crouch adalah ayah punya pemain favourite semata-mata sebab dia tinggi.Apakah?Pengaruh badminton kuat sangat Ayah aku ni]HAHAHHA! Balik dah seiring dengan azan Subuh. Gila tak ingatlah dulu.Baik Qiyammullail ke apa kan..Seronok sikit Ayah dengar. Eh tapi,tak pernah pulak aku sorok-sorokkan aktiviti-aktiviti ni dari Ayah.Kira dah dapat izin restu baru aku pergilah. Sila contohi.Sekali lagi,apa kaitan?TEEETTT!

Cepatnya dah 4 tahun...Macam-macam dah jadi. Macam-macam dah berubah. hurmmm..
[ok,iklan habis]

Sebenarnya,aku pun tak tahu hala tuju penulisan kali ini. Mungkin sekadar menulis untuk membetulkan dakwaan sesetengah pihak yang kaum Hawa ini tengok bola sebab tengok players je. Tapi...mungkin dakwaan itu tak dapat diperbetulkan sebab sumpahlah Kaka memang jambu tahap nak kena gigit.Tak kira lagi si Lampard[dah la kacak,law degree holder pulak tuh] yang sangatlah buat mata aku terkenyit-kenyit.Torres dengan rambut yang maintain stylo walaupun lari macam pelesit.



Tapi paling membakar jiwa haruslah ANDREI ARSHAVIN!!Sangatlah maskulin,buat aku diserang adrenalin,mata aku terjuling-juling,aku perlukan normal saline[konon ternyah-hidrat sebab air liur meleleh banyak sangat].LOL! Ok,ok Faridahanum kawal diri sikit. Dah 2 minggu usrah batal,macam ni la jadinya. T___________T

Ok,ok..suka hati kau orang nak cop apa. Tapi,aku bukan awek yang datang lepak mamak siap dengan jersi Man U original wa cakap lu,lepas itu asyik tanya "Mana Beckham??" padahal masa tu Ronaldo dah pindah pergi Real pun. Eyh eyh. TEEETTTT!

P/S: Amaran ini pernah aku letak di Facebook,tapi mungkin kau tak baca. "Kalau sudah benci,lenyapkan saja aku dari Bumi. Jangan main fitnah begini" Kau kata aku suka sama jantina,aku ketawa langsung ku kata,KAU GILA!

14 comments:

hanafijaafar said...

game tu kan sbnrny 1-0 je. gol drogba dgn macheda tu kan gol haram je....

psenk said...

saye setuju dengan pihak puan bahwa andrei arshavin itu sangat...

saye tidak gay. hoho

naz said...

perlawanan tak pernah jadi adil selagi manusia yang jadi pengadil. mungkin fifa kena cadangkan pemasangan garisan laser. dan norfa i tak sangka u minat bola? i ingatkan u minta congkak je haha

norfaridahanum said...

hanafi,itulah psl..sikit boleh effect title owh =((

psenk,kan???akhirnya,ada jugak lelaki yang mengakui itu.oh x,aq x men fitnah2 nih.[even ko ada potensi kan?] LOL

ye betul...manusia owh manusia.tiba2 i tringt this one referee botak. Nama dia mcm Colina ke ape ntah.Tapi start huruf C la.He was like the best referee in history to me=) n congkak pun i layan je.trick congkak pun i hafal ok=)

lolalolipoplolita~ said...

huh!!aku tgk live kot..tp da 2nd half sbb slah info..cett..x ksah la kan..tp mmg muke drogba malu gak ah..alaa die pn sdar pastu yg die offside..tp aku rase pengadil tu dgki ngn man u kot..hahaha!!kidding..nway aku ske gile statement ini

"Ok,ok..suka hati kau orang nak cop apa. Tapi,aku bukan awek yang datang lepak mamak siap dengan jersi Man U original wa cakap lu,lepas itu asyik tanya "Mana Beckham??" padahal masa tu Ronaldo dah pindah pergi Real pun. Eyh eyh. TEEETTTT!"

hahahhahahha..x larat da nak gelak..aku yg xdela bnci bola..tp tade la ske sgt ni pn..tade la ktinggalan zaman cmtu.haha!!

lolalolipoplolita~ said...

oh oh..siape yg bute tuh??de ke kate ko ni songsang...ish3~~story beb..

mv medi said...

okay la tu drogba gol ofsaid, macheda plak guna tangan..

so original result 1-0.

shusupian said...

Yg part "Mane Beckham?" tu xbleh blah..sape yg tanye tu??
Bkn sume wanita tgk bola sbb tgk player ok??..even klu tgk bola sbb tgk players pun ape salahnye..at least tau gak psal bola k??..xde la buta kayu..dan aku jgk heran knpa org terkejut bile wanita mcm aku pun tau psl bola..bile kite xtau ckp kite xleh msuk geng..dunia-dunia..mmg pelik...
(aku pun xtau ape aku ckp)

shazruls said...

kebelakangan ini dh ramai aweks tgk bola n bukan sekadar tempelan...tp gol drogba mmg menyakitkan ati...sebagai profesional terpaksa akur menerima.. :p

mv medi said...

setuju dgn shazruls,
kt tmpt ak pon memang dh ramai aweks2 mint bola..
x pelik dh skrg ni

Anonymous said...

andrei arshavin =)

jejaka anggun said...

minat bola????

norfaridahanum said...

lola,jeles pls ko tgk live.huhuhu!
ah,spatutnya abaikan je yg ske wat citer nih..sebelum nih pun bukan org x pnah wat citer aq kna kick out from med school n wat2 citer je konon2 aq kat india.apekah?

n to shu skalik,aq rs aq red somewhere la psl mana beckham tuh.huhu!

shazruls,pro abes r nih yek? macheda igt bleyh jadik legend mcm maradona r tuh =p


mv medi.welcome=) terima kasih kerana tdak seksis.anda buatkan dunia nih nyaman sikit =)

JA,bola ni sukan kelima fav =p

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

pemain perak tu nama nya laslo repassi..pemain dari hungry..
huhuhu..gua teringat zaman dulu..