Friday, June 11, 2010

Melamun..

Sebelum tidur, aku punya satu kebiasaan membelek semula perkara yang aku lakukan seharian. Membelek secara pantas apa saja yang terakam dalam memori minda.

Muhasabah,barangkali. Tidaklah,aku memilih untuk tidak menggunakan perkataan itu.

Malam ini macam biasalah. Berbaringan. Fikir-fikir punya fikir.

Siapakah aku hari ini?Tiba-tiba rasa buntu.






Kalau aku mahu satu perkataan saja untuk kau katakan tentang aku,agaknya apa ek?

Eh,Biar yang jujur saja.

9 comments:

AJ Nismihan said...

melamun tak da dalam kamus. yang ada, meNGElamun.
ada paham?
tak tau la pulak kalau dekat india depa sebut meNGElamun tuh melamun.


ok, back to content.

one word to describe you?

here is mine;

'dayung'

why 'dayung'?
cause you are header to somewhere, and you try your best to go there. obviously it cant be easy, cause you go against the normal course of life.
you prefer no hanky panky life; but still joyful and memorable life.
your prefer no cheating to sucsess, but still you desperately need an appreciation of your work.
you love everybody deserved to be love, but you still left them behind simply because you want to be a Doctor.
so why 'dayung'?
cause it is manual effort. whether you did it, or simply lost within big blue wave.

argh. i go overboard. sorry cause my 'one word' now turn to be one paragraph.but, still 'jujur'; for you young Doc

norfaridahanum said...

AJ bro,ko sukalah wat aq terharu kan.
1st thing 1st,i know it's mengelamun.just that my dad always said "ape kamu melamun lagi tuh Faridah oi?" everytime I cant sleep like this.huhu!

and terimakasih for additional explanation.haha.some people..they jst dont know lahhh..baik ko lagik,even ko knal aq dari toink toink nih je pun.

thanks AJ!

AJ Nismihan said...

there was one time, I said this to my friend. so-called-closed-friend.

"Kawan ni kadang-kadang ada limitnya tau. Ada yang kita boleh kamcheng bila kita sebilik macam ni, tapi kalau dah sekelas sekali dah ada benda yang tak kena. Ada yang hanya boleh sekelas, tapi bukan sebilik."

kenapa?

sebab Allah dah cipta juta-juta kawan di sekeliling kita, dan tentu saja setiapnya ada fungsi yang berbeza-beza.

dan untuk itu.

aku dekat web ni jadi 'orang tua' yang tegur sikit2seadanya. dan tentu saja aku tak kan betul 100%, dan tentu saja aku takkan terpesong sepenuhnya.

jadi, still appreciate those who mingle around you, cause there are a life friend. dan orang2macam aku akan sentiasa ada; cuma kami bisa saja hilang dan mati bila-bila masa :)

dan tentu saja sebagai seorang saudara tua, mesti mahu melihat adiknya sentiasa tenang dan selamat bukan?

hazimah said...

bagus2. kalau xnak guna muhasabah boleh guna perkataan lain :P
but this's a very good habit :)
bangga ada adik macam ni. hehe :)

lolalolipoplolita~ said...

nak gune 2 perkataan bole tak?aku terasa cm nak join contest by yuna.n the other all of sudden i think of u as my model.huhu..i wish u were here,bole aku suro ko pose mcm2 gaye utk aku shoot..wawawa~sure aku mnang contest tu..so description 4 u that i hv in mind is you are my "gadis semasa"

p/s:mayb aku juge pnah mnjadi gadis semasa suatu tika dulu ;P

norfaridahanum said...

AJ lagik skalik,sangat setuju..cis,jarang sgt lah aq x setuju ape yang ko cakap kan. betul,bunyik mcm selfish atau memilih2 kwn.tp aq pun ada kwn library,kwn badminton,kwn netball,kwn makan2,kawan aiskrim,kwn2 travelling.hahaha!lagik bagus begitu dari cuba mewujudkan keserasian yang tak akan mungkin berlaku unless, salah seorang beralah.mula2 beralah,lepas tuh blah!sebelum tu berlaku,baiklah kita memilih2 terlebih dulu =) eh tapi,x leyh guna "orang tua" lah.itu kalau merujuk entri sebelum ini,dah merujuk pada org lain...lagipun,kau x adalah tua sgt kottt???

norfaridahanum said...

kak zimah,bangga ek kalo ade adik cam anum?family anum lagik serabut kot sbb nnt anum ketuk bilik diorg mlm2 buta utk ckp sorry je pun..mulalah nnt anum kena fire balik "apelah anum pikir byk sgt nih??" x caya gak,g tanya tikah,an n shu.diorg slalu je dpt msg pelik2dari anum.ahhahaha!


lola,baik ko pose.kudin tngkp gmbr =p.hahaha!gadis semasa?hurmmm...tp aq seperti hidup dlm sejarah lama dulu yang masih mmbelenggu..ko pun tahu itu...

hazimah said...

lalalala (sebab akak pun sama :P)
yang salu dpt soalan pelik akak is mus,farah & mapis.LOL

norfaridahanum said...

high 5=)